Ineke Vernimmen en Gerda Mensink

 

 

Ineke Vernimmen  Ineke5066website

Met mijn fotografie lever ik graag een bijdrage aan maatschappelijk betrokken projecten. Heel klein of wat groter, in mijn woonplaats Maarssen of wat verder weg. Zo heb ik een fotoboek gemaakt over het dagelijks leven van kinderen in Vietnam en is in 2014 het fotoboek “Energie, leven met schizofrenie”  uitgekomen. Tijdens de veteranenbijeenkomst 2014 in de gemeente was ik aanwezig om foto’s te maken.Ik realiseerde mij toen dat”veteranen” niet in mijn dagelijks beeld voorkomen terwijl er zo veel veteranen in Stichtse Vecht zijn. De gedachte “dat moet anders” was aanzet tot dit boek.

 

 

foto gerda veteranen  Gerda Mensink

Vrede, veiligheid en geweld. Grote thema’s van alle tijden. Ook vandaag, de dag. We hebben er allemaal mee te maken, in het klein en in het groot. Thema’s die ons raken en waar we vaak geen raad mee weten. Wat is uw antwoord op geweld? Hoe zetten we een duurzame stap naar vrede?
Ik ben benieuwd wat veteranen daarover te vertellen hebben. Zij zetten zich daadwerkelijk in voor mensen die leven in gebieden waar vrede en veiligheid ver te zoeken zijn. Ver van huis, vaak in moeilijke en beangstigende omstandigheden. Zij wonen en werken ook bij u en mij om de hoek. Misschien kunnen we wat van hen leren …
Ik ben tekstschrijver, al meer dan 25 jaar. Het liefst teken ik verhalen op die niet vergeten mogen worden. Daarom kijk ik ernaar uit om met veteranen uit Stichtse Vecht in gesprek te gaan.

 

Advertenties