‘Veteraan in de Klas’

http://www.voordekunst.nl/projecten/4063  : we zijn op de helft van het streefbedrag!

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden: wij willen het werk en de ervaringen van de veteranen zo breed mogelijk uitdragen naar alle inwoners van Stichtse Vecht. Dus streven we naar zo veel mogelijk donateurs die allemaal een boek ontvangen en daarmee kennis maken met de veteranen. Maar we willen ook boeken geven aan alle bibliotheken in Stichtse Vecht:Maarssen-Dorp, Maarssenbroek, Breukelen, Loenen en Kockengen. Én we willen alle schoolbibliotheken een boek geven. Met het overhandigen van het boek zullen we ook een aanbod doen namens het landelijk Veteraneninstituut: een gastles in de klas door een veteraan uit Stichtse Vecht. Deze lessen zijn  opgezet door het Veteraneninstituut en worden kosteloos gegeven. De veteranen die hieraan meedoen krijgen een scholing alvorens ze in de klas komen vertellen over hun ervaringen.

Ik ben zelf aanwezig geweest bij een gastles in Breukelen, bij R.G.S. Broklede.  De les vond plaats in de ‘vredesweek’ en de VWO 3 klas had zich verdiept in Mali. De leerlingen waren op de hoogte van het conflict dat daar is en zij zijn bekend met de verschillende partijen die een rol hebben in het conflict. De dag ná de gastles zouden de leerlingen, als vertegenwoordigers van de verschillende partijen, vredesbesprekingen voeren. En wat bleek: de vrouwelijke veteraan die de gastles verzorgde was als inlichtingenanalist uitgezonden geweest naar… Mali! Deze gastles sloot dus naadloos aan op het onderwerp waar de klas al de hele week intensief mee bezig was.

We hopen met ons boek het project ‘Veteraan in de Klas’ te introduceren bij alle scholen in Stichtse Vecht en er zo aan bij te dragen dat ook de jeugd kennis maakt met het werk, en het belang daarvan, van de veteranen.

vetraanindeklasweblog

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s