The making of..

In gesprek met crowdfunders, tijdens de workshop en in de boeken: iedere keer komt naar voren dat de film op de crowdfundingpagina van essentieel belang is. En dat het goed is rekening te houden met:

  1. Jij komt als initiatiefnemer nadrukkelijk zelf in beeld: je spreekt de (potentiële) donateur zélf toe.  OK, dat moet dan maar.
  2. De film mag niet te lang duren: 2 minuten. Dat gaan we vast niet redden 🙂
  3. Het moet origineel zijn, krachtig en dynamisch!
  4. De film moet speciaal gemaakt zijn voor de crowdfundingcampagne.
  5. En je mag alleen gebruik maken van rechtenvrije muziek.

We hebben er voor gekozen om Robbert Oelp van http://www.stichtsgevecht.nl te vragen de film voor ons te maken. Nu had Marco, een veteraan die ook in het boek gaat voorkomen, aangegeven dat hij onderdeel uitmaakt van de “Dutch Mariners Rowing Challenge” : een groep mariniers die roeien voor maten in nood. Het leek mij wel een mooi beeld: Marco roeiend op de Vecht en dan vertellen dat we een boek maken over veteranen in Stichtse Vecht en dat we jou nodig hebben om dit boek te realiseren. Marco  gebeld en binnen no-time had hij 8 roeimaten én de sloep geregeld. Wat we niet konden regelen was het weer: op de geplande zaterdag hoosde het, maar erger nog: er was sprake van rukwinden en dat maakte dat de sloep niet vervoerd kon worden over de weg. De opnames van het roeien werden een week uitgesteld en in de tussentijd werden de gesproken teksten in de studio opgenomen:

crowdfundingfilmInekeDaarna was het op zaterdag de beurt aan de mariniers om te zorgen voor mooie beelden voor de film: en dat is gelukt! Sloep van de trailer via de hellingbaan in het water, gekkigheid onder elkaar, varen onder de bruggen door, vaart maken op de Vecht (en nog een keertje opnieuw en nog een keer) en een interview met Marco op de kant. Bij terugkomst op de wal kwam een oud marinier die in de buurt van de hellingbaan woont spontaan een koelbox met bier brengen voor zijn collega’s: “da’s gewoon, mariniers onder elkaar”. Ik vond het in ieder geval een mooi gebaar!

Robbert Oelp heeft hard gewerkt en een mooie film afgeleverd: compliment! De film is inmiddels aangeleverd aan het crowdfundplatform “voordekunst” en als zij de film goedkeuren dan kan maandag 15 februari de crowdfundingcampagne van start! Alvast een paar beelden:

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s